Tatar Ramazan Dizisi

Home » , , » Fakir Baykurt’un ünlü romanından Yılanların Öcü

Fakir Baykurt’un ünlü romanından Yılanların Öcü

YILANLARIN ÖCÜ

Dizi'de Irazca Karataş köyünde oğlu Kara Bayram, gelini Haçça ve torunları Ahmet ile Şerife ile yaşamaktadır. Deli Haceli ile karısı Fatma evleri çok nemli diye Irazca'nın evinin önüne yeni bir ev yaparlar.

O Sırada köye kaymakamın geleceği haberi alınır. Hemen çeşitli hazırlıklar yapılarak Kaymaka karşılanmak istenir. Deli Haceli Kara bayramın kuzusunu çalmak için bir plan yapar. Köyün muhtarı da ona destek olur, Kara Bayram'ın hem kuzusunu çaralar hem de üstüne falakaya yatırıp Kara Bayram'ıdöverler.  Yılanların Öcü Dizisi

 Irazca Bunu görünce öfkelenir ve yapanlar'dan intikam almaya karar verir. Deli haceli'nin yeni yapmaya başladığı evin temellerini doldurur. Oğlu da kerpiçleri kırıp parçalar. Sabah bunu gören Deli Haceli çok sinirlenir ve Haçça'ya taş atar. O sırada hamile olan kadın düşük yapar.

Irazca bunun üzerine gidip kaymakamın yolunu bekler. Kaymakamı köye ulaşmadan karşılayıp ona olanları anlatır ve hakkının verilmesi için yardımcı olmasını ister. Kaymakam onu haklı bulur ve köye ulaştığında muhtardan Irazca'nın hakkın ı vermesini talep eder. Muhtar korkup hemen Deli Haceli'ye olan desteğini keser. Kara bayram'la diyaloga giren muhtar olayı çözmeye çalışır. Ancak Kara Bayram ikna olmaz ve gidip dava açacağını söyler. Bu sırada Kara Bayram ve Fatma arasında ilişki vardır ve Haceli'nin bundan haberi yok…,

Koliba Film’in Fakir Baykurt’un ünlü romanından televizyona uyarladığı Yılanların Öcü dizisinin ilk üç teaserı yayınlandı.

0 yorum:

Yorum Gönder